Comfortabel, modern maar ook duurzaam wonen?

Duurzaamheid

Wonen in de Oostergast draait niet alleen om comfortabel wonen in een modern ontworpen appartement, er wordt ook naar de toekomst gekeken. Daarom worden de appartementen voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid.

Het complex wordt onder andere voorzien van zonnepanelen, een water-water warmtepomp en een warmte terugwin installatie. Ieder type appartement zal door deze ontwikkelingen een A+++ energielabel krijgen.

Brine/water warmtepomp

De brine/water warmtepomp gebruikt de warmte die in grondwater aanwezig is, om uw appartement op een natuurlijke wijze te verwarmen en af te koelen. Omdat dit systeem gebruik maakt van de warmte van grondwater, heeft vergeleken met andere warmtepompsystemen het hoogste rendement. De temperatuur van grondwater wordt namelijk niet beïnvloed door weersomstandigheden en is dus vrij constant.

Omdat de brine/water warmtepomp gebruik maakt van de schone, duurzame en gratis energiebron die zich onder onze voeten bevindt, kun je subsidie op de aankoop krijgen.

Warmte terugwin installatie

Een warmte terugwin installatie draagt de warmte uit afgevoerde lucht over aan verse, nog niet opgewarmde lucht. Deze installatie zorgt voor een goede ventilatie en behaaglijke temperaturen in de winter. Daarnaast zorgt het er voor dat er geen kostbare warmte meer verloren gaat.

Zonnepanelen

Ieder appartement beschikt over zonnepanelen, deze panelen zetten zonlicht om in elektriciteit voor je appartement. Ook kun je de btw, die je betaalt over de aankoop, terugvragen.