‘Antares (alpha Scorpii) is de helderste ster in het sterrenbeeld Schorpioen. Antares is een rode superreus en een van de helderste sterren aan de hemel.’

Antares 2020

Aldus Wikipedia. Om de 12 nieuwe koopappartementen ter vergelijken met een ‘rode superreus’ gaat misschien te ver, maar we zijn ervan overtuigd dat de twaalf nieuwe koopappartementen aan de Antaresstraat een prominente plek krijgen in de Oostergast.De Antares 2020, naar een ontwerp van VDP architecten uit Groningen, heeft een prachtige silhouet met over drie verdiepingen vier appartementen per etage. De woningen variëren in grootte van 80 tot 120 m2 en zijn voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid. Zo is ieder appartement voorzien van zijn eigen individuele warmtepomp en gebalanceerd ventilatiesysteem. Uiteraard kunnen PV-panelen niet ontbreken. De materialen van de buiten- en de binnenschil zijn hoogwaardig en robuust. Door de grote gevelvullende raampartijen op beide uiteinden van de Antares, en de grote raampartijen in de zijgevels kunt u optimaal genieten van de sterren.

De buitengevels zijn doorgetrokken bij het balkon, dit zorgt voor een prettige privacy en functioneert bovendien als zonwering voor de warme dagen. De rood/oranje gevelsteen past zeer goed bij het spectrum van de superster.


Het is er fijn, ruim en licht wonen in een spiksplinternieuw appartement op een prachtige locatie in een groene omgeving. Alle 12 ruime woningen zijn aan de voorzijde van het gebouw toegankelijk via een centrale ingang met een lift of via de trap.

Metselwerk

De gevels worden opgetrokken met een prachtige rood/oranje gevelsteen die goed bij het spectrum van de superster Antares past.

Raampartijen

De kozijnen zijn van hout in een grote afmeting en een lage borstwering. De ramen (beweegbare delen) zijn van buiten afgewerkt met houten delen, en zijn van binnen dicht.

Lift

De verdiepingen zijn toegankelijk via de trap of lift.

Locatie

Locatie Antares 2020

Wonen in de Oostergast